top of page
BFD47D7F-546F-44B9-9B9E-F30760DE1CD4.jpe
Βάλλυ Κοντίδου

Η δημιουργός

Η Βάλλυ Κοντίδου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964. Δημιούργησε τα πρώτα της σχέδια κατά τη διάρκεια των σχολικών της χρόνων και έτσι αποφάσισε να ασχοληθεί με την τέχνη. Πήρε τα πρώτα μαθήματα κοσμήματος δίπλα στη γλύπτρια Janin Bayet και τον κοσμηματοποιό Νίκο Ναυπλιώτη.
Αποφοίτησε από τη Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Middlesex  στο Λονδίνο και έλαβε πτυχίο BA (Honours , First Class) στο σχέδιο και στην κατασκευή κοσμημάτων. Έκανε σεμινάρια γλυπτογραφίας στην Αθήνα με τον μάστορα της τέχνης της γλυπτογραφίας Κο Nick Kielty Lambrinidis. Αργότερα φοίτησε στο Montgomery College of Art στο Μέριλαντ των Η.Π.Α., έλαβε δίπλωμα στην αργυροχοΐα  και την τεχνική του σμάλτου με καθηγήτρια την σπουδαία Κορεάτισσα Silversmith Comelia O’ Kim .

Παρακολούθησε πολλά σεμινάρια για τεχνικές κοσμημάτων Kumboo , Photoeching  και κατασκευή χειροποίητων σκελετών γυαλιών με σπουδαίους καλλιτέχνες των ΗΠΑ.

Η Βάλλυ Κοντίδου παράλληλα με την ίδρυση του εργαστηρίου της στην Αθήνα συνδύασε το δημιουργικό έργο με τη διδασκαλία και την επίδειξη τεχνικών κατασκευής κοσμημάτων υπό την αιγίδα του εργαστηρίου του Δήμου Αθηναίων και άλλων οργανισμών .

Σχεδιάζει κοσμήματα για εκθέσεις , ιδιώτες , γκαλερί και art shops και μαζί με την ομάδα JAW ( Jewεllery Art Workers ) οργανώνουν ομαδικές εκθέσεις καλλιτεχνικού κοσμήματος.

Διδάσκει σχέδιο κοσμήματος σε επαγγελματίες κοσμηματοποιούς στη σχολή κατασκευής κοσμημάτων Kaviri Open Art Studio

Το εργαστήριο και το εκθετήριο της βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας

IMG_6088.jpg
IMG_3787_edited.jpg
18adfdc1-2a72-429f-964c-2d6747168aa9_edi

Η ιδέα

"Η ελληνική κληρονομιά , το ελληνικό χρώμα και το φως είναι τα βασικά σημεία εκκίνησης για μένα, η πιο σημαντική πηγή έμπνευσης μου. Προσπαθώ να φέρω  μορφές και σχήματα στο παρόν, σε μια νέα σύγχρονη μορφή, μεταφέροντας στο σήμερα την αισθητική που κληρονόμησα.

Φιλοδοξώ να δημιουργήσω κοσμήματα για τις γυναίκες της σύγχρονης εποχής , της εποχής μου , οι οποίες έχουμε τόσους πολλούς διαφορετικούς ρόλους μέσα στη μέρα. Η δύναμη , η αυτοπεποίθηση , η ανθεκτικότητα και το συναίσθημα που εκπέμπουν αυτές οι γυναίκες είναι η έμπνευση μου  "

 

Βάλλυ Κοντίδου

Τα κοσμήματα

Τα κοσμήματα της Βάλλυς Κοντίδου πωλούνται στο showroom της , σε επιλεγμένα καταστήματα κοσμημάτων σε όλη την Ελλάδα , στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, στον Ιανό Art Shop , και στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος .

Η Βάλλυ Κοντίδου είναι μέλος της Washington Guild of Goldsmiths (WGG), της Εταιρείας Goldsmiths της Βόρειας Αμερικής (SNAG) και ιδρυτικό μέλος της JAW (Jewellery Art Workers)

Όλα τα κοσμήματα κατασκευάζονται σύμφωνα με τους κανονισμούς που έχουν οριστεί από το Βιομηχανικό Επιμελητήριο (Σφραγίδα αριθ. Ψα.77)  και φέρουν πιστοποιητικό ποιότητας.

IMG_3516.jpg
bottom of page